090 41 41, 090 63 73
Moneta: 031 699 776

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. PONUDNIK STORITVE

Splošni pogoji poslovanja določajo način izvajanja storitve Spletna trgovina. Ponudnik storitve je Artamir d.o.o., Pucova ulica 4, Celje, matična 6960952000, ID za DDV: 29474574 (v nadaljevanju: Artamir). Delovanje storitev omogoča Artamir.
Z vsakokratnim naročilom se uporabnik strinja in potrjuje Splošne pogoje poslovanja, veljavne ob uporabi storitve, ki so objavljeni na spletni strani www.astral.si.

Vljudno prosimo, da pred vsakokratnim naročilom Splošne pogoje poslovanja natančno preberete ter naročilo opravite le v kolikor s splošnimi pogoji poslovanja v celoti soglašate. V kolikor bi imeli glede objavljenih splošnih pogojev poslovanja kakšna vprašanja, nas pokličete na telefonsko številko 031/699-776 ali nam pošljite e-poštno sporočilo na naslov: info@astral.si.

2. CENE

Vse objavljene cene so navedene v EUR (evrih) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.
Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.

3. NAROČILA

Naročilo preko spletne strani
Izpolnite obrazec za naročilo pod posameznim izdelkom, ki ga želite naročiti na spletni strani www.astral.si

Naročilo preko telefona
Pokličite 031/699-776 in oddajte naročilo ter zahtevane podatke za izvedbo naročila.
Cena klica na številko 031 699 776 je po ceniku vašega operaterja.

4. NAČINI PLAČILA

Na razpolago imate naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na TRR Artamir d.o.o.
 • preko PayPal računa s kreditno kartico (Mastercard, Visa)
 • z Moneto.
 • Predračun za nakazilo na TRR boste prejeli na vaš e-poštni naslov ali s poštno pošiljko preko Pošte Slovenije. Plačilo lahko opravite preko spletne banke, na banki ali pošti. Darilni bon bo odposlan najkasneje v roku dveh delovnih dni, ostali izdelki pa bodo odposlani v 3 delovnih dneh po prejetem plačilu.

  5. PRAVICA DO VRAČILA IZDELKOV

  V primeru, da je artikel izdelan po navodilih stranke ali je bil stranki osebno prilagojen in zaradi tega izdelek ni primeren za vračilo, stranka izdelka, v skladu s 5. odstavkom 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ne more vrniti.

  V ostalih primerih ima stranka pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov odstopi od pogodbe tako, da sporoči, da želi artikle vrniti. Pri tem stranki ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Rok se začne šteti naslednji dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe mora stranka sporočiti na naslov: info@astral.si. Pri tem mora stranka navesti naslednje podatke:

 • katere artikle želi vrniti
 • datum in številko računa na katerem so bili navedeni artikli
 • svoje ime in priimek ter naslov
 • TRR, na katerega se vrne kupnino, in banko, pri kateri je TRR odprt.
 • Stranka mora v primeru vračila artiklov, artikle vrniti v roku 30 dni od oddanega sporočila o vrnitvi artiklov na naslov: Artamir d.o.o., Pucova ulica 4, 3000 Celje. Artikli morajo biti nepoškodovani ter v nespremenjeni obliki in količini. Stranka artiklov do vračila ne sme uporabljati. V primeru, da vrnjeni artikli niso v ustreznem stanju, stranka izgubi pravico do vračila artikla. Poštnino za vračilo artiklov v celoti krije stranka sama.

  Kupina za vrnjene artikle bo vrnjena najkasneje v roku 30 dni od sporočila o vračilu artiklov. Vračilo kupnine se izvede samo na TRR stranke. Vračilo v gotovini ni mogoče.

  Če stranka želi, se lahko dogovori tudi za zamenjavo artikla, v kolikor je le-ta na zalogi.

  V primeru, da stranka prejme pošiljko, ki se je poškodovala med transportom (embalaža ima vidne poškodbe) ali kaže znake odprtja, se mora za reklamacijo obrniti na Pošto Slovenije.

  6. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

  Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenija, vendar si Artamir d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo. Dostava je možna znotraj ozemlja Republike Slovenije.

  Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani.

  Pakete dostavlja Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavi naslednji delovni dan. Poštnino plača prejemnik. Višina poštnine je med od 3,50 Eur do 5,00 Eur, odvisno od teže izdelka.

  Artikli, ki so na zalogi, so praviloma poslani na posredovani naslov naslednji delovni dan po naročilu, najkasneje pa v 3 delovnih dneh po naročilu.

  7. ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV UPORABNIKA

  Astral pri obdelavi podatkov ravna v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih Astral zbira ob prijavi, ter podatki, nastali med uporabo, se zbirajo, shranjujejo in uporabljajo izrecno zaradi izpolnjevanja pogodbe, razen če ni predloženo izrecno strinjanje uporabnika o drugačni uporabi podatkov.

  Prej omenjenih podatkov se ne posreduje nikomur, razen izjemoma, ko gre za posredovanje podatkov o plačilih in obračunih. Astral ima pravico, da preko spletne platforme odgovornim osebam omogoči dostopanje do podatkov v obsegu, ki je potreben izključno za izpolnjevanje pogodbe. Privolitev za uporabo podatkov v prej navedenem obsegu se lahko prekliče s pisno izjavo, naslovljeno na Astral.

  Z naročilom izdelkov ali z registracijo se uporabnik strinja, da lahko Artamir d.o.o. njegove podatke uporabi za promocijske, reklamne in druge namene neposrednega trženja do morebitnega pisnega preklica privolitve. Neposredno trženje se lahko izvaja prek telefona, navadne pošte, elektronske pošte ali brezplačnih SMS sporočil.

  8. ZAVRNITEV ODGOVORNOSTI

  Uporabnik se mora zavedati, da:

 • Ponudnik storitev ne more zagotavljati popolnega zadovoljstva uporabnika s storitvami oz. izdelki.
 • Ponudnik storitev ne more zagotavljati enakovrednih pogojev pri dejavnikih, na katere nima vpliva.
 • Ponudnik storitev ne odgovarja za nepravilno naročilo storitve s strani uporabnika.
 • 9. SPLOŠNO

  Ponudnik storitev lahko v vsakem trenutku spremeni pogoje storitev, še zlasti, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Vsaka sprememba bo objavljena na spletni strani www.astral.si